5 Adımda Ucuz ve Kolay Duvar Boyama Rehberi

5 Adımda Ucuz ve Kolay Duvar Boyama Rehberi

En kolay duvar boyama şekli videoda gösterildiği gibidir.

5 adımda ucuz ve kolay duvar boyama rehberini sizin için hazırladık. Biliyorsunuz, evdeki herhangi bir eşyayı değiştirmeden çok basit ve ekonomik adımlarla evinizi baştan aşağıya yenileyebilirsiniz. Ev yenilemenin en basit yolu olan duvar boyama tüm inceliklerini sizin için derledik.

Başlamadan önce, tüm mobilyaları kaplayın ve duvar deliklerini doldurun.

Duvar boyama bir evi en kolay değiştirebileceğiniz yoldur. Bir duvar boyama işlemine başlamadan önce, alanın temiz ve tozsuz olduğundan emin olmak önemlidir. Daha kolay ve temiz bir duvar boyama işlemi için sırayla aşağıdaki adımları uygulayın.

  1. Koltukların üstlerini ve boyayla kirlenebilecek yerleri hışır örtüyle kaplayın.
  2. Yerdeki halıları kaplayın veya odadan çıkarın. Boya, halılarınıza zarar verecektir.
  3. Odayı boya sürecinin öncesinde de sonrasında da havalandırın.
  4. Evcil hayvanlarınızın odaya girmesini engelleyin. Boya kimyasal bir maddedir ve evcil hayvanınız bundan etkilenebilir.
  5. Duvarınızda bulunan tüm çivileri, duvarınıza zarar vermeden yerinden çıkartın.
  6. Duvar boyamaya başlamadan önce, duvarda kalan boşlukları dolgu malzemesi ile kapatın. Duvarda veya tavanda delikler varsa dolgu ile doldurulmalıdır. Projeniz üzerinde çalışırken dağınık olmasını istemiyorsanız, bu süreyi odadaki herhangi bir mobilyayı kaldırmak için de kullanabilirsiniz.
  7. Duvarınızda küf, rutubet etkileriyle birlikte gelen hasar veya koku varsa öncesinde nem alıcı boya kullanın. Aksi takdirde boyama işleminiz yeterince kalıcı olmayarak istediğiniz sonucu almanızı önleyebilir.

Duvardaki boşlukları duvar boyama işleminden önce doldurun.

Boyanın iyi yapışması için duvarları zımparalayın.

Duvar boyama zamanı geldiğinde, duvarlarınızın mümkün olduğunca pürüzsüz ve darbesiz olduğundan emin olmak isteyeceksiniz. Elle zımparalama biraz angarya olsa da, en güvenilir yoldur – ve neredeyse her zaman buna değer! İşi halletmek için bir zımpara süngeri veya zımpara kağıdı (veya her ikisini de!) kullanabilirsiniz. Profesyonel bir makine kullanıyorsanız, duvarlarınızı düzleştirirken herhangi bir zarar vermemek için tüm talimatları dikkatlice uyguladığınızdan emin olun.

Genel olarak, duvar boyama işleminde mümkünse bu adımı atlamamak en iyisidir – uygun hazırlık olmadan boyanız düzgün bir şekilde yapışmaz. Bu, ilk kat boyayı uyguladığınızda duvarınızın yüzeyindeki tümsekler veya pürüzlü yamaların görüneceği anlamına gelir; bu, odanın her yerinde düzensiz boya görüntüsüne neden olabilir ve bu da başka bir yola geri dönebilir: boyadıktan sonra lekelerin üzerine yama yapmak!

Zımparalama, duvar boyama işlemi için oldukça önemlidir.

Duvarlarda kalan zımparalama tozunu temizleyin.

Zımparalama ve pütürlemeden kaynaklanan tozu temizlemek için duvarları yumuşak bir fırça aparatıyla süpürün. İsterseniz nemli bir bezle de silebilirsiniz. Delikleri doldurmak için dolgu üzerine dolgu macunu uyguladıysanız, duvar yüzeyindeki fazla dolguyu kazımak için bir macun bıçağı veya ressam spatulası kullanın ve ardından kapsama alanında boşlukların olduğu alanları bir yörünge zımpara kullanarak düzeltin. Ardından (tüm üretici talimatlarını izleyerek) başka bir kat astar uygulayın ve son renkli katınızı boyamadan önce tamamen (genellikle bir gecede) kurumasını bekleyin!

Son katınızla aynı renkte bir astar kat ekleyerek duvarları astarlayın.

Son katınızla aynı renkte bir astar kat ekleyerek duvarları astarlayın. Bu, boyanın duvara yapışmasına ve aynı zamanda pürüzsüz kalmasına yardımcı olacaktır. Tam olarak ne yapmanız gerektiğini bilmiyor olabilirsiniz. Bundan dolayı astar kullanmayı gerektirmeyecek bir boya edinebilirsiniz. Fakat duvarınızı astarlamak hem rengin tam oturmasını sağlar hem de duvarınızı yalıtır.

Duvarı, zemini astarladıktan sonra bir süre beklemeniz gerekiyor. Astarlama işlemi yaptığınız yüzeyi bir süre bırakın.

Duvar Boyama Zamanı!

Fırça darbelerini en aza indirmek için iki farklı fırça kullanarak iki kat boya uygulayın. Köşelerinize bir göz atın ve katların pürüzsüz olup olmadığına veya başka bir kat boyaya ihtiyacınız olup olmadığına bakın. Boyanın düzgün bir şekilde kurumasını sağlamak için katlar arasında dört saat bekleyin.

Bir günde bir odayı boyamayın. Yorulacaksınız ve işiniz bunu gösterecek. Özellikle yağ bazlı bir astar veya cila kullanıyorsanız, başka bir kat uygulamadan önce boyanın gece boyunca kurumasını bekleyin. Ancak lateks bazlı bir astar kullanıyorsanız, katlar arasında sadece dört ila altı saat bekleyin.

İlk kat boya kuruduktan sonra (iki kat uygulamanız durumunda bu 24 saate kadar sürebilir) ikinci fırçanızı çıkarın ve tekrar çalışmaya başlayın. Bir sonraki adıma hazır olana kadar her şeyi kendi haline bırakmak cazip gelebilir, ancak bunu yapmayın! Her yeni kat için yeni bir fırça kullanın, böylece ilk geçişten kalan herhangi bir iz yeni renk şemanızda görünmez.

Duvardaki Boya Nasıl Çıkarılır?

Duvar boyama işlemini yapmadan önce duvarda kalan bir rengi sökmek isteyebilirsiniz. Bu sadece duvar için geçerli değildir. Gerek ahşap gerek metal üzerindeki boyayı sökmek istiyorsanız boya sökücü kullanmalısınız.

Boya Sökücü Nasıl Kullanılır?

Boya sökücü jel herhangi bir yüzeyde bulunan boyayı sökmenize yardımcı olur. Fırça ile sürdüğünüz jel boya sökücüyü 10-15 dakika bekletmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında boyanın kabardığını göreceksiniz. Eski boya, zemin yüzeyi ne olursa olsun rahatlıkla çıkacaktır.

Hangi Ekipmanları Kullanmam Gerekiyor?

İster duvar boyama ister başka bir zemin boyama işlemi yapıyor olun kullanmanız gereken bazı temel ekipmanlar vardır. Bunları Cepte Nalbur ekibi olarak aşağıda sizler için sıraladık. Ucuz ve kaliteli ekipmanları rahatlıkla bulabileceğiniz Cepte Nalbur duvar boyama işleminizi en ekonomik şekilde yapmanızı sağlayacaktır.

  1. Boya Tabancası
  1. Boya Fırçası
  2. Pratik Boyacı Seti
  3. Zımpara
  1. Sıvacı Küreği
  2. Dolgu Ürünleri
  3. Boya Karıştırıcı
  1. Küf Boyası (Nem Boyası)
  2. Derz Kalemi
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı Kargo

1-2 İş günü içerisinde kargo.

1000 Tl Üzeri Ücretsiz Kargo

Her siparişiniz özenle hazırlanır.

Para İade Garantisi

14 Günde koşulsuz iade imkanı.

100% Güvenli Alışveriş

MasterCard / Visa