5 Adımda Balkon Yenileme 2022

5 Adımda Balkon Yenileme 2022

Balkonunuzu Bütçeye Uygun Rahat Bir Mekana Nasıl Dönüştürürsünüz?

5 adımda balkon yenileme mümkün mü? Evet, mümkün! Bir apartman dairesinde yaşamanın artıları ve eksileri vardır ve bir apartman balkonuna sahip olmak da öyle. Kışın sürgülü kapınızda karın ne kadar yığıldığını görmek cesaret kırıcı olabilir, ancak yazın havadar balkonunuzda kahvaltı için güneşin altında oturmaya bayılacaksınız. Bir balkona sahip olmak, sabahları biraz temiz hava almak veya günün sonunda gevşemek için kendinize küçük, şirin bir açık alan yaratmak için de harika bir fırsattır.

Sonunda havalar ısınıyor, bu da dışarıda balkonunuzda daha fazla zaman geçirmek istediğiniz anlamına geliyor. Bunu şık bir şekilde yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz çünkü biz onlarca balkon dekorasyon fikrini bir araya getirdik . Dramatik ya da başka bir şey olmasın ama bu şık dış mekanlar , Romeo ve Juliet’teki balkon sahnesinden daha romantik. Bu nedenle, biraz daha modern ve çok daha az trajik olanlar dışında, Shakespearevari oranlarda bir sahne oluşturmak için bu fikirlerden ve ipuçlarından ilham alın. Şimdi sadece bir Romeo bulmamız gerekiyor…

 Balkonunu güzelleştirmek isteyen ancak nereden başlayacağından emin olmayan biriyseniz, işte size yardımcı olacak kesin bir rehber. 

1. Balkon dekor fikri: Balkonunuzda oturmak veya uzanmak için yer açın  

2-2021-02-01t145334153-6017ca20e3446

Görsel: iStock

Balkon yenileme fikirlerinin ilk adımı olarak, balkonda oturmak ve etrafınızdaki tüm güzellikleri içinize çekmek için yer açın. Ya suni hasır bir kanepe ve sehpa ile gidebilir ya da sağlam bir halı atabilir ve dış mekan kumaşlarından yapılmış yumuşak unsurlarla süsleyebilirsiniz. Alanın rahat olduğundan emin olurken bir bohem cenneti yapın.  

Uygun fiyatlı öneri: Halı üzerine birkaç yer minderi veya armut koltuk koyarak yer kazanmak.

Yüksek fiyatlı öneri: Balkona bir L koltuk veya hasır koltuk takımı koymak.

2. Balkon dekor fikri: Balkonunuzu bir şehir ormanına çevirin 

1-2021-02-01t145332407-6017ca0accf06

Görsel: iStock

Son olarak, dış mekanınızda mahremiyet mi arıyorsunuz ve ne kadarını istediğinizi düşünün. Apartman dairesi ve apartman dairesi gibi ortak yaşam alanları tam bir mahremiyet sağlamayı zorlaştırabiliyor. Neyse ki meraklı komşulara veda etmenize yardımcı olacak çeşitli balkon fikirleri vardır. Uzun bitkiler, sarmaşıklar ve çalılar harika anında düzeltmelerdir. Hava koşullarına dayanıklı kumaş askılar alanınızı biraz kapatmak için iyi bir tercih. Ayrıca çok ihtiyaç duyulan gölgeyi eklemek için mükemmeldir. Metalden bambuya birçok ürün mevcuttur ve bunlardan birini satın alabilirsiniz.

Bitkiler balkon yenileme için ekonomik ve çevreci bir tercihtir.

Balkonlarla çalışırken yüksekliği kullanmak, alanı en verimli şekilde kullanmanın harika bir yoludur. Çok sayıda saksı için yeterli alanınız olmasa bile asılı sepetleri akıllıca kullanarak biraz yeşillik getirebilirsiniz. Ivy hemen hemen her yerde büyüyecek ve (neredeyse) öldürülemez. Oysa duyuları harekete geçirmek istiyorsanız yasemin ve hanımeli gibi tozlayıcılar sizin için sadece çekici bir koku üretmeyecek, aynı zamanda arılar da onları sevecektir. Sürekli değişen bir asılı sepet için karışıma kadife çiçeği, sardunya ve hercai menekşe gibi bazı yıllıkları ekleyin.

Bol yeşillik ve mevsimlik çiçekler, burayı mükemmel bir mekân noktası yapacaktır. Güzel kokması için biraz ot ekleyin. Ayrıca bir duvarı yeşil bir duvara çevirebilir ve yukarıdan aşağıya asılı saksılar ekleyebilirsiniz. Gerek gerçekçi görünen yapay bitkilerle balkon yenileyebilir gerekse Ceptenalbur.com aracılığıyla bahçe kulesi edinerek kendi çiçeklerinizi sergileyebilirsiniz.

3. Balkon dekor fikri: Aydınlatmayı doğru yapın 

4-2021-02-01t145337718-6017ca67d3bee

Görsel: iStock

Balkon yenileme fikirlerinin en önemli adımlarından birisi de aydınlatmadır. Rahatsız edici bir ışık yerine loş ışık tercih ediyor olabilirsiniz. Romantik bir akşam yemeği havasındaysanız, zemin ışıklarını deneyin. Sehpanın etrafına peri ışıkları yayabilir ya da en iyisi bir sürü mum alabilirsin. Unutma, çok fazla mum diye bir şey yoktur. Duyguları elde etmek için mumları cam kavanozlara da yerleştirebilirsiniz.  Ceptenalbur’da ister yer aydınlatmanız için isterse dekoratif aydınlatma için birçok mum çeşidi bulunmaktadır.

4. Balkon dekor fikri: Balkonunuzu hamakla detaylandırın
3-2021-02-01t145335870-6017ca62b2bfc

Görsel: iStock

Balkon yenileme fikirleri içinde en çok rağbet gören fikirlerden birisi de balkonda hamak kullanmaktır. Rahat bir hamak size istediğiniz rahatlığı sağlar. Ayrıca serin Bu rahat havayı yaratmak için balkonunuza bir hamak ekleyebilirsiniz. Kendinizi tatildeymiş gibi hissetmenin mükemmel bir yolu. Güneşi içinize çekin ya da bir kitapla kıvrılın. Dinlenmenin basit ama tatmin edici yollarından biri!

5. Balkon dekor fikri: Biraz mahremiyet için  perdeleri veya bitkilerinizi kullanın

5-2021-02-01t145339466-6017cab9423b8

Görsel: iStock

Balkon yenilerken mahremiyeti ve rahatlığınızı unutmadık. Balkonunuza perde asabilirsiniz. Aynı zamanda bu perdeleri daha otantik hale getirmek istiyorsanız bambu gölgeliklerden faydalanabilirsiniz. Diğer günlerde, bir dış mekan şemsiyesi veya gölgelik sizi istenmeyen güneş ışınlarından veya meraklı gözlerden koruyacaktır. 

Ceptenalbur tavsiye ediyor:

Mekanlara işlev ve stil katan basit projeleri kim sevmez ki? 
İnce bambu şeritlerden yapılmış yarım bir gizlilik perdesinin basit bir şekilde eklenmesi, izleyicilere alanın tam bir görünümünü vermeden yine de bir görüş sağlar.  Yerdeki rahat kumaş paleti, ferahlatıcı bir atmosferde biraz rahatlamak için mükemmel bir noktada yer almaktadır.

Balkonunuzu mükemmel bir alan haline getirin ve kış güneşinin tadını çıkarmak için mükemmel bir alan yapın. Balkon dekorunuzu buradan satın alabilirsiniz. 

Ceptenalbur tavsiye ediyor:

Balkonunuzda çim kullanabilir ve kısa sürede kendinize bir bahçe-balkon ikilisi yaratabilirsiniz. Biraz farklı bir fikir gibi görünse de birçok insan, yetersiz bahçe alanları sebebiyle balkonlarını bahçeye çeviriyor.

Ceptenalbur’dan Yardım Alın!

Kendi kendine yetip kendi moda zafer bahçeni başlatmak için yeterli alana sahip olmayabilirsin , ancak her zaman birkaç bitki yetiştiricisi asmak için yer vardır. Alanınızı verimli değerlendiremeyeceğinizi düşünüyorsanız Ceptenalbur.com çözümleriyle yanınızda. Bize ulaşın ve sizlere en ekonomik çözümleri en kısa sürede sunalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı Kargo

1-2 İş günü içerisinde kargo.

1000 Tl Üzeri Ücretsiz Kargo

Her siparişiniz özenle hazırlanır.

Para İade Garantisi

14 Günde koşulsuz iade imkanı.

100% Güvenli Alışveriş

MasterCard / Visa