Küçük Balkon Kendin Yap Fikirleri 2022

Küçük Balkon Kendin Yap Fikirleri 2022

Apartman dairenizde veya müstakil evinizde balkona sahip olacak kadar şanslı birkaç kişiden biriyseniz , tebrikler! Bir evin sunabileceği en çok aranan alanlardan birini yakalamayı başardınız. Ne yazık ki, doğru olduğunu düşündüğünüz gibi, bu alan kullanılmayabilir – çoğu zaman, istediğiniz tüm mobilyalara sığacak kadar büyük değildir. Ancak büyüklük, yılın 365 günü keyfini çıkarabileceğiniz güzel bir balkon yaratmanıza engel olmamalıdır. 

Önümüzde, değerli balkon alanınızı en üst düzeye çıkarmak için favori yollarımızdan birkaçını topladık. 20 metrekare veya 100metrekare ile çalışıyor olsanız da, seçenekler gerçekten sonsuzdur. Balkonunuzu evinizdeymiş gibi hissettirmek için tek yapmanız gereken biraz yaratıcılık ve bolca Instagram takip etmek. 

Minimal git

Basit hasır tezgahlı balkon, yeşil yastıklar, gri ve beyaz desenli halının üstünde ahşap yuvarlak masa
Minimalizm birçok yapıyı değştirir.

Tamamen anlıyoruz:  minimalizm herkes için değil . Ama bazen “daha az, daha çoktur” sözü doğrudur. Dar bir alanda, çok fazla dekor dağınıklık olarak ortaya çıkabilir. Bunun yerine, bir tezgah gibi bir odak noktası ve renkleri koordine eden bir veya iki son rötuş eklemeyi deneyin.

salıncak asmak

salıncaklı balkon
Basit bir salıncak küçük bir balkonu ısıtabilir.

Sundurma salıncakları hakkında doğal olarak ikonik bir şey var. Ancak, sadece dar alanınız nedeniyle kendinize ait olanı kaçırmak zorunda değilsiniz. Tek kişilik ve dışarıya asılabilen çok sayıda balkon salıncakları vardır – daha küçük alanlara yerleştirmek için mükemmeldir. Kiralama nedeniyle salıncak asmanıza izin verilmiyorsa, bunun yerine bağımsız bir yumurta sandalyesini de deneyebilirsiniz.

Bir Okuma Köşesi Oluşturun

şehir manzaralı balkon, iki kadeh şarap ve şişe, mum ve kitap bulunan cam masa.  Üzerinde bol dökümlü battaniye bulunan vurgulu sandalye.
Okuma köşesi oluşturmak en iyisidir.

Dürüst olalım: Muhtemelen küçük balkonunuzda yaptığınız çok az aktivite vardır. Birkaç dakikanızı dışarıda kahve içmek veya gün batımının tadını çıkarmak için harcayabilirsiniz, ancak kitap okumak klasik balkon aktivitesidir. Öyleyse neden sığınağınızı bir okuma köşesine çevirmiyorsunuz? Buradaki anahtar, kıvrılacak kadar büyük, ancak alanı boğmayacak kadar küçük  bir vurgu sandalyesi bulmaktır.

Duvar Alanından Yararlanın

duvar raflı balkon
Bitkiler balkonlarımız için ideal.

Herhangi bir küçük alan söz konusu olduğunda, insanların yaptığı en büyük hata, duvar alanlarını – hatta dışarıda bile – kullanmayı unutmalarıdır. Bitkiler ve ışıklar için raflar ekleyin , daha fazla organizasyon için duvar çıtaları asın ve pencere pervazlarınızı kendi derme çatma rafları olarak kullanın. Bu sayede klostrofobik hissetmeden mekanınızın tadını çıkarabilirsiniz.

Bitkilerin Devralmasına İzin Verin

bitkiler ile balkon

Yeşil bir alanınız ve bir balkonunuz varsa, muhtemelen dışarıda küçük bir fesleğen veya kişniş koleksiyonu yetiştiriyorsunuzdur. Ama neden orada dursun? Pencere pervazlarını farklı boyutlarda saksılarla hizalayın, uzun raflara sarmaşık asın ve dekoratif sepetlerden örümcek bitkilerini asın. Siz farkına varmadan, küçücük alanınız lüks bir sera gibi hissedecek. 

Mobilya Hendek

Yer minderli balkon

Biz küçükken, yastık ve battaniyelerden oluşan kendi kalemiz kadar rüya gibi ve büyülü bir şey yoktu. Birkaç on yıl sonra, aynı duygu balkonlar için de geçerlidir. Yetişkin kalenizi yapmak için biraz suni çim atın, yumuşak, hava koşullarına dayanıklı bir battaniye ekleyin ve bulabildiğiniz tüm yastıklarla bitirin.

Tüm Konuşmayı Manzara Yapsın

şehir nehir manzaralı balkon
Küçük bir balkona sahip olmak kötü bir balkona sahip olmak değildir.

Metrekarenin son derece sınırlı olduğu durumlarda, mobilyalarla sohbet ortamı oluşturmak mümkün olmayabilir. Bunun yerine, her şeyi manzaraya bakacak şekilde düzenlemeyi deneyin – bu şekilde, akşam gün batımının tüm doğal güzelliğini çekerken bir bardak merlot üzerinde sohbet edebilirsiniz.

Bir Divan veya Şezlong için Kanepede Ticaret Yapın

mahremiyet çitli küçük balkon, uzun oturma, küçük masa, mahremiyet çitinden sarkan dize ışıklar

Mükemmel bir hayatta, hepimiz günlerimizi havuz başında özel bir kulübede harcardık. Ancak bunun gerçekleşmesi için bir sonraki tatilimizi beklemek zorundasınız. Ayrıca sahip olduğunuz dış mekan yaşam alanından en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Aynı lüks kabin benzeri ambiyansı elde etmek için dev bir divan tercih edin.

Korkuluklarınızı Kahvaltı Barına Dönüştürün

Şehir manzaralı ahşap kahvaltı barı, ekose minderli iki sandalye, bir fincan kahve ve küçük bitkinin yanında bir tabak tarçınlı rulo

Masa için yer yok mu? Endişelenme. Biraz kontrplak ile kendi kahvaltı barınızı oluşturun veya çıkıntınıza tam oturan hazır bir masa satın alın. Sadece birkaç bistro tabure ekleyin ve sosyal beslemenizde gezinirken kahvenizin tadını çıkarmak için küçük bir alanınız olacak.

Desenlerle Oyna

desenli yeşil sandalyeler, yeşil halı, bir sürü bitki ile balkon

Kalıpların, herhangi bir şeyi daha yüksek, daha büyük ve çok daha önemli hissettirmek için harika bir yolu vardır. Sadece birkaç parça mobilya eklemek için yeriniz varsa, ikat sandalye minderleri, çiçekli kilimler ve çizgili yastıklar gibi çeşitli desenlerle mekanınızın geri kalanını yükseltmeyi deneyin. İlk başta biraz yoğun gelebilir, ancak doğru kalıp oynama oranını bulduğunuzda, hepsi yerine oturacaktır. 

Özel Yapılmış Mobilyaları Dahil Et

masa ve bitkilerde ahşap katlanmış küçük balkon

Doğru mobilyayı seçmeniz biraz zor olabilir. Kendin Yap projelerinden hoşlanan biriyseniz, alanınıza uyan özel mobilyalar oluşturarak meseleleri kendi elinize almayı deneyin. Katlanır mobilya satın alabilirsiniz. (Sıfırdan bir şey inşa etmek istemiyor musunuz? Endişelenmeyin, aralarından seçim yapabileceğiniz ve kendiniz kolayca kurabileceğiniz birçok seçenek var).

Kendinizi Gölgelendirin

altında yastıklar ile beyaz çadır ve minder ile balkon

Güneşi içinize çekmek için balkonununuz olması önemlidir. Ayrıca takılmak isteyebileceğiniz kadar özellikle güneşli günlerde cildinizi koruduğunuzdan emin olmanız önemlidir. Balkonunuza şemsiye kurabilir ve yaz sıcaklarından korunabilirsiniz. Yaz sıcağında kendinize teşekkür edeceksiniz. 

Renklerle Yaratıcı Olun

Kağıt fener ışıklı renkli balkon, sulu meyveler kutusu, iki desenli yastıklı beyaz sandalye, sandalyeye kıvrılmış kedi

Dış mekanınız için nötr bir renk paletine güvenmek kolay olabilir, ancak rengin içine dalmaktan korkmayın. Küçük, parlak uyumlu renklere gitmeyi deneyin. Sonuç, kışın ortasında bile kullanılmaya başlanan bir balkon. 

Ceptenalbur balkonunuz için tüm ihtiyaçlarınızı en uygun şekilde karşılayacağınız yerdir. Kolaylıkla satın alacağınız ürünlerimiz, standartlara uygun ve ekonomik olarak bütçenizi aşmayan ürünlerdir. Daha fazla bilgi için Ceptenalbur.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı Kargo

1-2 İş günü içerisinde kargo.

1000 Tl Üzeri Ücretsiz Kargo

Her siparişiniz özenle hazırlanır.

Para İade Garantisi

14 Günde koşulsuz iade imkanı.

100% Güvenli Alışveriş

MasterCard / Visa