Bahçe Zamanı! Temmuz Bitkileri Nelerdir?

Bahçe Zamanı! Temmuz Bitkileri Nelerdir?

Bahçe Zamanı! Temmuz Bitkileri Nelerdir? Yaz güneşiyle ısınan toprakla birlikte Temmuz ayında ekecekleri için bol seçenek var.

Yaz bitkilerinin tam zamanı!

Mahsul tohumları, sebze tarlasından uzun süreli hasat için daha hızlı filizlenirken, aynı zamanda gelecek bahçe fikirlerinizin bir parçası olarak gelecek yıl çiçekli otsu yataklarda sonbahar çiçeklerini ve bienalleri ekmeye başlama zamanıdır.

Yazın sıcağı ve nemi herhangi bir bahçeye zarar verebilir, ancak birçok yaz çiçekçisi aslında daha yüksek sıcaklıklarda gelişir. İster yıllık ister çok yıllık bitkiler dikiyor olun , bitki etiketini veya açıklamasını okuyun ve onlara doğru koşulları verin: Tam güneş günde altı saat veya daha fazla olarak kabul edilirken, kısmi güneş bunun yaklaşık yarısı kadardır. Gölge, bir alanın doğrudan güneş ışığı almadığı veya sadece biraz sabah güneşi aldığı anlamına gelir. 

Çok yıllık bitkilerle bölgenizdekileri seçtiğinizden emin olun. Ve eğer kaplara diktiyseniz, özellikle bitki büyüdükçe ve daha fazla su kullandığında, sıcak havalarda saksıları her gün kontrol edin. Kaplar, özellikle kil veya seramik gibi gözenekli malzemeler plastikten daha çabuk kurur. 

TEMMUZ’DA NE EKİLİR – EKİLECEK VEYA EKİLECEK SEBZELER 

Temmuz ayında ne ekeceğinizi düşünürken, sebze dikim planlarınızın bir parçası olarak ekime hazır olacak, daha önceki aylarda kapalı veya örtü altında tohumdan yetiştirdiğiniz genç bitkileri unutmayın . 

Hasatlarını sonbaharın başlangıcından ve beraberindeki donlardan önce ürettiklerinden emin olmak için bunları hızla yere indirmeniz gerekecek.

Şimdi ekebileceğiniz sebze tohumları da var, ancak yaz sıcağında herhangi bir bitki ve fidenin kurumaması için sulamaya devam ettiğinizden emin olun.

1. YEŞİL FASULYE – SIRIK FASULYE

Direk fasulyesi olarak da bilinen yeşil fasulye, sıcak toprak ve havayı tercih ettikleri için 3 ila 8 arasındaki bölgelerde yaşıyorsanız Temmuz ayında ekebilirsiniz. 

Urban Farmer’daki uzmanlar, “Sonbaharda sürekli fasulye hasadının tadını çıkarabilmeniz için 7 ila 10 gün farklı çeşitler için sürekli ekim yapmayı deneyin” diyor.(yeni sekmede açılır).

Tohumları yaklaşık 1 inç derinliğe ve 3 inç aralıklarla ekin. Yeşil fasulye veya direk fasulyesi asma gibi dikey olarak büyür, bu nedenle küçük bir sebze bahçesi mahsulü olarak idealdir. Destek ve büyümek için kazıklara veya kafeslere ihtiyaçları olacak. Güneşli bir yer seçin, nemi korumak ve yabani otları önlemek için bitkinin etrafındaki toprağı malçlayın ve özellikle sıcak ve kuru havalarda düzenli olarak sulayın.

Fasulye yetiştirmeyi de düşünüyorsanız temmuz ayında da ekebilirsiniz.

2. BRÜKSEL LAHANASI

Brüksel lahanası tohumlarını Mart ayında ekileceklerin bir parçası olarak ilkbaharın başlarında örtü altında ektiyseniz , bunlar Temmuz ayında ekilebilir ve açık havada ekilebilir.

Urban Farm’daki uzmanlar, ‘ Sebze bahçesi fikirlerinizin bir parçası olarak filizleri bahçenize naklederken, onları iki fit aralıklarla, üç fit aralıklarla sıralar halinde dikin’ diyor.

Onları en az 6 saat güneş ışığının tadını çıkaracakları iyi drene edilmiş bir yere dikin. Alt yapraklar sararmaya başlarsa, onları bitkiden çıkarın.

3. ŞALGAM

Bu sağlıklı kök sebzenin kış mahsulü için şimdi şalgam ekebilirsiniz.

Şalgam, baharatlı ve gevrek bir tadı olduğunda veya tatlı ve dünyevi bir tat için haşlanmış, salamura ve kaynatıldığında salatalarda çiğ olarak yenebilen çok yönlü bir sebzedir.

Yeşiller ek bir sebze olarak da yenebilir – bu sebze mahsulü ile 1’e 2 elde edersiniz.

Sadece kimyasal değil aynı zamanda mutfak bahçesine bakan Saraçoğlu “Şalgamların olgunlaşması altı aya kadar sürebilir – bu nedenle tohumların şimdi ekilmesi kışın mahsul verecektir” diyor.

“Şalgam tam güneşi ve verimli, nemli toprağı sever, bu yüzden onları iyi sulayın” diye ekliyor. 

TEMMUZ AYINDA EKİLECEK SALATA YAPRAKLARI

Temmuz ayında ne ekeceğinize dair fikir veren birçok salata yaprağı var ve küçük bir arsanız varsa, o zaman kes-ve-tekrar salata yapraklarını seçmek alandan en iyi şekilde yararlanacaktır.

1. ROKA

Hawkstone Hall’daki mutfak bahçıvanı Bay Mitford, “Roka veya roket, çimlenmesi en kolay tohumlardan biridir – fideler birkaç hafta içinde ortaya çıkacaktır” diye açıklıyor.

Tohumları ince, 1/2 inç (1 cm) derinlikte, 8 inç (20 cm) aralıklarla sıralar halinde ekin. İyi drene edilmiş toprak ile güneşli bir yer seçin. Aşırı sıcak havalarda gölge sağlayın ve fazla su vermemeye özen gösterin.

Zamanlamayı tekrar eden ekimlerle akıllıca yaparsanız, yaz başından sonbahara ve kışa kadar roka hasadı alabilirsiniz.

2. PAZI 

İlkbahardan sonbahara kadar pazı ekebilirsin, böylece Temmuz ayında başka bir ürün ekersen, taze yaprakların tadını çıkarabilirsiniz.

Genç yapraklar salatalarda lezzetli olduğu için çok yönlü bir sebzedir, daha büyük yapraklar ise pişirilebilir – tıpkı ıspanak yetiştiriyorsanız olduğu gibi.

Parlak renkli yaprak sapları ile pazı, sebze konteyneri bahçe fikirlerine çekici bir katkı sağlar .

Doğrudan bahçeye ekecekseniz, güneşli bir yerde, nemi tutan, serbest akan toprakta ekin. Pazı tohumlarını 1 inç (2,5 cm) derinlikte ve 4 inç (10 cm), sıralar halinde 18 inç (45 cm) aralıklarla ekin.

Temmuz ayında yapılan ekimler de bir sonraki bahar hasadı için kışlatılabilir.

3. MİZUNA

Mizuna’nın tüylü yaprakları kendine özgü, biberli bir tada sahiptir ve hem salatalarda çiğ olarak hem de patates kızartması için eklenip pişirilir.

Mizuna Temmuz ayında ve yıl boyunca ekilebilir. Yaz aylarında – iyi sulandığı sürece – çiçek vermesi yavaştır – daha soğuk sıcaklıklarda daha iyi büyür, bu nedenle biraz gölgeyi tercih eder.

Organik maddeyi toprağa kazın ve ardından tohumları 4-6 inç (10-15 cm) aralıklarla ekin. Kes ve gel hasat için düzenli olarak küçük dış yaprakları toplayın, böylece büyümeye devam eder.

TEMMUZ AYINDA EKİLECEK ÇİÇEKLER

İbrahim Adnan Saraçoğlu “Temmuz, bahçenin tadını çıkarabileceğimiz bir aydır” diyor.

‘Yapacak şeyler var – en azından çok fazla sulama değil – ama genel olarak bu, bahçede her zamankinden daha sessiz bir ay. Saraçoğlu “yılın ilerleyen dönemlerinde süs olarak kullanmak üzere allium, haşhaş ve agapanthus tohum başlarını hasat etmeye başlıyoruz” diye ekliyor. Hala Temmuz ayında ekilebilecek çiçekler var – ya sonbaharda çiçekler için ya da bienaller ya da çok yıllıklar gelecek yıl çiçeklenecek.

1. İZLANDA GELİNCİKLERİ – PAPAVER NUDİCAULE

İzlanda gelincikleri artık ekilebilir ve Saraçoğlu’nun favorilerinden biri Papaver nudicaule ‘Champagne Bubbles Mix’. ‘Bu oldukça basit bir şekilde yetiştirebileceğiniz mümkün olan en iyi haşhaş. Altı aydan fazla bir süredir beyaz, pembe, sarı ve çeşitli portakal tonları ve çiçeklerin güzel bir karışımıyla gelir. ‘Şampanya Kabarcıkları’ bahçe denememizde diğerlerini geride bıraktı,’ diye açıklıyor.

Bununla birlikte, İzlanda haşhaşlarının büyümesi zor olabilir, bu nedenle Saraçoğlu, kök rahatsızlığını en aza indirgemek için onları hafifçe vermikülatla kaplayarak modüller halinde ekmeyi önerir. 

“Gelecek yıl daha erken ve daha uzun süre çiçek açmak için soğuk bir çerçevede kışı geçirin, ilkbaharda ekin” diye tavsiyede bulunuyor.

İzlanda haşhaşları, diğer çiçeklerle birleştirildiğinde bir yaz çiçeği görüntüsü oluşturmak için mükemmeldir.

2. Canna

Hiçbir şey saf görsel etki için cannas’ı yenemez. Muhteşem yaprakları ve cesur renklerdeki çarpıcı çiçekleri tüm yaz çiçek açar. Bu tropikal bitki, kaplarda veya peyzajda iyi yetişir. Köksapları (ampul benzeri yapılar) 8. bölgelerde dayanıklı olabilir ve daha sıcak olabilir, ancak diğer bölgelerde onları sonbaharda yerden kaldırmanız, kış boyunca saklamanız ve ilkbaharda yeniden dikmeniz gerekir. Çoğunlukla güneşe ihtiyaç duyar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı Kargo

1-2 İş günü içerisinde kargo.

1000 Tl Üzeri Ücretsiz Kargo

Her siparişiniz özenle hazırlanır.

Para İade Garantisi

14 Günde koşulsuz iade imkanı.

100% Güvenli Alışveriş

MasterCard / Visa