Araba Yağı Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Ceptenalbur.com her okuyucusuna hitap etmek amacıyla mil birimini kullanmaktadır.

1,609344 km = 1 Mil

Araba yağı ne sıklıkta değiştirmeniz gerektiğini ve değişmesi gerektiğinde hangi işaretleri aramanız gerektiğini öğrenin. Günümüzün sentetik yağ kullanan daha yeni teknoloji motorları, yağ değişimleri arasında 5.000 ila 10.000 arasında herhangi bir yere gitmek üzere tasarlanmıştır. Artık motor yapım teknolojisinde daha katı standartlar devreye girerken, sentetik yağların kalitesi de arttı. Ve başka bir faktör daha var: Günümüzün yeni arabalarının yarısından fazlasına yağı değiştirme zamanı geldiğinde size yardımcı olacak yağ kullanımı izleme sistemlerinin eklenmesi.

Ayrıca, özel sürüş tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza ilişkin genel öneriler de bulunmaktadır. Örneğin, gezilerinizin çoğu için şehir içinde araba kullanıyorsanız ve kilometre sayacını altı ayda bir yaklaşık 6.000 mil yapıyorsanız, yılda iki kez değiştirmek iyi bir fikir olabilir. Çok fazla otoyol veya uzun mesafe koşuyorsanız veya aracınızı Nevada veya Arizona çölleri gibi kumlu veya tozlu ortamlarda kullanıyorsanız, daha sık değişiklik yapmaya aday olabilirsiniz.

Bir zamanlar, yerel servis istasyonları ve yağ değiştirme bayileri, geleneksel yağın her 3.000 mil’de bir değiştirilmesini ve yağ filtrelerinin aynı anda değiştirilmesini tavsiye ediyordu. Büyük ölçüde, bu çoğunlukla bir pazarlama taktiğiydi. Son zamanlarda, sentetik karışımların ve tam sentetik yağların kullanılmasıyla, araç sahipleri artık sürüş alışkanlıklarınıza bağlı olarak aracın yağ ömrünü 7.500 mile ve hatta belirli modellerde 10.000 mile çıkarabiliyor veya uzatabiliyor.

Yağ Değiştirmek Neden Önemlidir?

Motorlar teknolojide kuantum sıçramaları yaptı, ancak sabit kalan tek şey onları yağlama şeklimiz. Ve uzun motor ömrü sağlamak için bu yağı temiz tutma ihtiyacı. Bu, yağın boşaltılmasını, filtrenin değiştirilmesini ve motorun yeni yağlayıcı ile yeniden doldurulmasını gerektirir.

Yüksek sıkıştırmalı motorlar, otomatik başlatma ve durdurma teknolojisi, turboşarj ve daha fazlası, yağ ve yağlayıcı teknolojisine artan talepler getirmiştir. Geleneksel yağlar doğrudan ham petrolden elde edilir. Daha yeni sentetik yağlar, geleneksel yağı, performansını artıran ancak ortalama olarak normal yağlardan daha yüksek bir fiyata sahip olan yağlayıcılar ve diğer katkı maddeleriyle karıştırır.

Sentetik Yağ Kullanmalı mıyım? 

Aracınızın motoru için hangi tür yağlayıcının uygun olduğuna karar vermek için kullanıcı el kitabınıza başvurmak her zaman iyi bir fikirdir. İçinde motorunuzun yağının türünü, derecesini ve değişim sıklığını bulacaksınız.

Aracınız İçin Motor Yağı Çeşitleri

Bugün sunulan birkaç tür motor yağı vardır. Bayinizde veya yerel otomobil parçaları ve büyük kutu mağazalarında yaygın olarak bulunur. Yaptığınız sürüş türüne göre özel olarak üretilirler.

Geleneksel motor yağı  her zaman güvenli bir seçim olmuştur ancak çok daha sık aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Aynısı, kullanım ömrü boyunca yağ akışından mümkün olduğu kadar çok yabancı maddeyi hapseden filtreler için de geçerlidir. Geleneksel motor yağları, yaklaşık 5.000 mil servisten sonra değiştirilmelidir.

Yarı Sentetik motor yağı, geleneksel ve sentetik karışımları birleştirir ve daha ağır yükler ve uzun sürüş seansları altında çalışan araçlar için iyi bir seçimdir. Yarı Sentetikler, geleneksel yağlardan daha uzun süre dayanır. Yaklaşık 8.000 mil boyunca güvenli bir şekilde uygun yağlama sağlayabilir.

Sentetik motor yağı ister yüksek performans ister yüksek verimlilik olsun günümüzün yüksek teknolojili motorları için mükemmel seçimdir. Viskozite açısından (motor parçalarından akma yeteneği) daha iyi performans ve yabancı tortulara karşı daha fazla koruma sunarlar. 

Isı, Arabanızdaki Motor Yağını Nasıl Etkiler?

Bölgesel sıcaklık dalgalanmaları her zaman hareketli bir hedef olmuştur. Ve motor yağınızın etkinliğinin süresini etkileyebilirler. Ancak, yıllarca kesintisiz hizmet için ihtiyaç duyduğu şeyi aldığından emin olmak için aracınız için uygun yağ derecesini seçerken özen gösterilmelidir. Nerede yaşadığınız ve aracınızı ne kadar kullandığınız kadar nasıl kullandığınız da önemlidir.

Daha yüksek sıcaklıkların devreye girmesi, yağın beklenenden daha erken bozulmasına neden olabilirken, aynı zamanda, özellikle aşırı koşullar altında, motora rüzgarla savrulan kum ve çakıl girebilir.

Araba yağı aracınızı birçok açıdan korur. Sağlıklı bir araba temiz ve işler görünür.

Araba Yağ Değişiminde Neler Var?

Aracınızı, aracınızın, kamyonunuzun veya SUV’nizin bakımı ve onarımı için fabrika eğitiminden geçen yerel bayi servis departmanınızdan daha iyi kimse tanıyamaz. Geleneksel yağlar hala yaygın olarak kullanılmakta. Büyük olasılıkla aracınızın fabrikadan geldiğinde kullandığı yağ olsa da, bayi servis departmanınız, özel aracınızın ihtiyaçlarına ve türüne uygun çok çeşitli marka ve türde yağ stokları bulundurmaktadır. kullanım.

Yağ tipi, yağ miktarı, yağ karteri konumu, tahliye tapası ve yağ filtresi boyutları ve konumları için kullanıcı el kitabınıza bakın.

Araba Yağı Nasıl Değiştirilir?  

  1. Düz, düz bir yüzeye park edin . Aracınızın park frenini çekin ve motoru kapatın. Gerekirse, bir çift kriko sehpası ile aracınızın ön ucunu kaldırın. Kaputu açın ve yağın karterinizden tamamen boşalmasını sağlamak için yağ çubuğunu çıkarın.
  2. Güvenlik gözlüğü taktığınızdan emin olun . Aracınız kriko sehpalarına sabitlendiğinde, altına sürün ve motorun yağ karterine gidin. 
  3.  Planın altındaki tahliye tapasını bulun .
  4. Tahliye tapasının altına bir toplama kabı yerleştirin. Motorunuzdan boşalan tüm yağı alacak kadar büyük olduğundan emin olun. 
  5. Uygun lokma anahtar  veya kutu uçlu anahtar kullanarak, tahliye yağını tavaya akıtmak için toplama kabının üzerindeki tahliye tapasını gevşetin. DİKKAT: Yağ hala sıcak olabilir!
  6. Tahliye tapasını  dişlerde veya cıvatanın kendisinde herhangi bir soyulma olup olmadığını kontrol edin. Sorun yoksa, yağ tahliyesi tamamen durduktan sonra değiştirin. Bir değiştirme ihtiyacı varsa, umarım, zaten almış olacaksınız. Çıkarmak için kullanılan anahtarla tekrar sıkın.
  7. Yağ filtrenizi bulun.  Kalan yağ kalma ihtimaline karşı yağ toplama kabınızı hazır bulundurun. Yağ filtresini bir yağ filtresi anahtarıyla gevşetin. Filtreyle birlikte çıkarıldığından emin olmak için contayı kontrol edin. Yeni filtrenin contasına bir kat yağ sürdükten sonra yeni bir filtreyle değiştirin.
  8. Yağ doldurma kapağını çıkarın ve  dökülmeyi önlemek için bir huni kullanarak uygun miktarda taze sentetik veya geleneksel yağı motora geri dökün. Kapağı değiştirin.
  9. Motoru çalıştırın , en az bir dakika rölantide bırakın. Herhangi bir sızıntı için altını kontrol edin. Her şey yolundaysa, motoru kapatın ve krikoyu kullanarak ve kriko ayaklarını çıkararak aracı indirin.
  10. Yağ seviyesini  bir kez katı zeminde yağ çubuğunu kullanarak kontrol edin. Yağ çubuğunu gösterge olarak kullanın. Gerekirse ilave yağ ekleyin.
  11. Eski yağı, geri dönüştürülmek üzere yerel bayi servis departmanınıza veya oto servis merkezine götürerek uygun şekilde atın.

Araba Yağı Aracınızın Değerini Arttırır

Artık her üç bin kilometrede bir arabanızın yağını değiştirmek zorunda kalacaksınız – o günler geçmişte kaldı. Bununla birlikte, uzun motor ömrü sağlamak için araç bakımının kritik bir yönü olmaya devam etmektedir.

Araba yağı değiştirmek aracınızın değerini parçalara kadar korumasını sağlar.

İster kendiniz yapın, ister bir profesyonel kullanın, yalnızca programa uymak değil, değişikliklerin kayıtlarını tutmak da önemlidir. Aracınızın müteakip sahibi, aracınızın bakımı konusunda titiz davrandığınızı bilirse, aracınızın yeniden satış değerini artırmaya yardımcı olacaktır.

Yağı taze ve temiz tutarak, aracınızın siz hazır olduğunuzda yola çıkmaya hazır olacağından emin olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı Kargo

1-2 İş günü içerisinde kargo.

1000 Tl Üzeri Ücretsiz Kargo

Her siparişiniz özenle hazırlanır.

Para İade Garantisi

14 Günde koşulsuz iade imkanı.

100% Güvenli Alışveriş

MasterCard / Visa