Yakıt Tasarrufu İçin Etkili Yöntemler Listesi

Bu sürekli dalgalanan yakıt maliyet, sürücüler için sürekli bir hayal kırıklığı kaynağıdır. Ceptenalbur.com sizin için büyük bir liste hazırladı. Bu sayede yakıttan tasarruf edebilirsiniz. Hadi başlayalım!

Sürücülerin doldururken paradan tasarruf etmelerine yardımcı olmak için, Enerji Tasarrufu Güveniyle birlikte , ekonomik sürüş için nihai kılavuzu derledik. Bazen ‘hipermiling’ veya eko-sürüş olarak bilinen bu, çok önemli olan mil/galon (mpg) rakamınızı artırmanıza yardımcı olacaktır.

Sürüş hızınız muhtemelen yakıt tüketimini etkileyen en etkili faktör olsa da, sürüş alışkanlıklarınızı değiştirebileceğiniz ve pompaya harcadığınız para üzerinde önemli bir etkisi olacak başka yollar da vardır.

Yakıt Tasarrufu İçin 8 Etkili Yöntem

1. Aracınızın bakımını yaptığınızdan emin olun

Düzenli bakım ve servis , aracınızın verimliliğini artırır ve bu nedenle yakıt tüketiminizi iyileştirebilir.

Düşük ve aşırı şişirilmiş lastiklerin her ikisi de yakıt ekonomisini olumsuz etkilediğinden, lastiklerinizin kullanım kılavuzunda belirtildiği gibi doğru basınçta şişirildiğinden emin olmanız özellikle önemlidir. Lastik basınçları, taşıdığınız yüke bağlı olarak değişecektir: dört yolcunuz ve bagajınız varsa, lastiklerinizin önerilen maksimum basınçta şişirilmesi gerekir.

Aşağıda, düzenli olarak yapmanız gereken önemli bakım kontrolleri hakkında kısa bir video bulunmaktadır. 

2. Nazik sağ ayak: hız limiti dahilinde mümkün olan en yüksek vites

Aşırı hız, benzin tüketen en büyük faktördür, bu nedenle hafif bir sağ ayağa sahip olmak ve tüm hızlanmaların yumuşak olmasını sağlamak, yakıt verimli sürüş için çok önemlidir.

Elbette bir yolculukta her zaman birkaç kez hızlanmanız gerekecek, ancak bu Silverstone’da başlangıç ​​çizgisindeymiş gibi geri çekilmeniz gerektiği anlamına gelmiyor!

Muhtemelen yüksek mpg’ye ulaşmanın en büyük sırrı, aracınız için mümkün olan en yüksek viteste ve hız limiti dahilinde sürüş yapmaktır. Kentsel alanlarda en iyi tavsiye, vitesleri mümkün olan en düşük devirde, muhtemelen 2000rpm civarında olabildiğince çabuk değiştirmektir. Unutmayın: bir motor ne kadar hızlı dönerse, o kadar fazla benzin kullanır.

İdeal bir hız olsa da, yol koşulları ve eğimler genellikle bu hızı yapmanıza izin vermez, bu nedenle doğaçlama yapmanız ve sürüşünüzü önünüzdeki yola göre ayarlamayı öğrenmeniz gerekir; bu teknik genellikle hipermiling olarak adlandırılır.

Genel olarak konuşursak, yakıt ekonomisi için optimum olan tek bir sürüş hızı yoktur.

Yıllar boyunca 56mph’nin hızı genellikle optimum hız olarak konuşuldu. Bunun nedeni, eski benzin tüketimi testinin üç hızda çalıştırılmasıydı: şehir içi, 56mph ve 75mph – ve 56mph, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bunların en verimlisiydi. Tipik olarak, arabalar 45-50mph’de en verimlidir. 

Araçtan araca farklılık gösteren yakıt ekonomisinin yanı sıra, lastik basıncı, portbagajların varlığı ve sürüş tarzı gibi bir dizi başka faktöre de bağlıdır – hepsi bu kılavuzda ele alınmıştır.

3. Tahmin edin: ivme kaybetmemeye çalışın

Yukarıdaki noktaya uygun olarak, yakıt ekonomisi için aracı doğru hızda hareket ettirmek çok önemlidir. Açıkçası, bu trafik koşullarına ve önünüzdeki yolda neler olduğuna bağlıdır, ancak yavaşlamak ve tekrar hızlanmak zorunda kalmak doğal olarak daha fazla yakıt tüketir.

En iyi tavsiye, direksiyonu, gaz pedalını ve frenleri nazikçe kullanarak mümkün olduğunca yumuşak sürmektir. Yavaşlarken, benzin enjeksiyonlu motordaki yakıt kesme anahtarı etkinleştirildiğinden viteste kalmak önemlidir, yani frenleme sırasında neredeyse hiç benzin kullanılmaz.

İyice ileriye bakarak önünüzde ne olacağını tahmin etmeye çalışın. Bu şekilde, trafik ışıklarını kırmızı renkte göreceksiniz, bu da gaza daha kolay basabileceğiniz veya doğal olarak yavaşlayabileceğiniz ve durmak yerine potansiyel olarak hareket etmeye devam edebileceğiniz anlamına gelir.

Yokuş yukarı çıkmak benzin ekonomisine zarar verir. Yaklaşmakta olan bir tepeyi gördüğünüzde, ona ulaşmadan önce biraz hızlanmaya çalışın, ardından yukarı çıkarken yavaşlayın. Ekstra momentum, ek yakıt tüketimini en aza indirmek için yeterli olmalıdır.

4. Hız sabitleyici daha fazla yakıt kullanır mı?

Hız sabitleyici  , yalnızca sabit düz bir yüzeyde sürerken yakıt ekonomisine yardımcı olur, bu nedenle genellikle en iyi otoyol sürüşü için ayrılmıştır.

Yakıttan tasarruf etmenin anahtarlarından biri sabit hızda sürmektir, hız sabitleyici bunu düz yüzeylerde etkili bir şekilde yapabilir ve gereksiz hızlanmaları engelleyerek sürüşünüzü mümkün olduğunca yakıt verimli hale getirir.

Ancak hız sabitleyicinizi düz yollarda değil de düzenli olarak kullanırsanız yakıt tüketiminizi artıracak sorunlarla karşılaşırsınız.

Bunun nedeni, hız sabitleyicinizin eğim değişikliklerine tepki vermekte daha yavaş olacağıdır, yani bir yokuşun eteğine ulaştığınızda – bu noktada, alçalırken daha sabit bir hızı korumak için normalde ayağınızı gazdan çekersiniz – hız sabitleyiciniz önünüzdeki gradyan değişimini göremediği için gücü biraz daha açık tutun. Bu şekilde düzenli olarak araç kullanmak daha kötü yakıt tüketimine neden olur.

İlginç bir şekilde, ülkedeki benzin açısından en verimli yollar, sessiz şehir dışı çift anayollar veya 20mph şehir sokakları değil, otoyollardır. Burası, aracı en üst viteste bırakıp minimum yakıt kullanarak yavaşça ilerleyebileceğiniz yerdir.

5. Aşağı sürüklenmeyin

Tavan barlarınızı ve tavan bagajınızı açık bırakmayın çünkü rüzgar direnci oluştururlar ve ‘sürükleme’ etkisi ile aracınızın daha fazla benzin kullanmasına neden olurlar. Bu, ne kadar hızlı sürerseniz o kadar artar.

Dünya kupasında futbol takımınıza desteğinizi göstermek için aracınıza yapıştırabileceğiniz o küçük bayraklar bile mpg’nizi düşürebilir!

Açık bir pencere ile sürüş de benzer bir etkiye sahiptir.

6. AC ve ısı yakıt kullanıyor mu?

Evet öyle. Klimanızı gerçekten gerekmedikçe kullanmayın çünkü klima motor gücünü kullanır ve bu nedenle yakıt tüketimini artırır.

Bu, soğutma için olduğu kadar ısıtma için de geçerlidir, bu nedenle yakıt verimliliği büyük bir endişe kaynağıysa, arabanızın içinde bile havaya uygun giyinmeye çalışın.

7. Yolculukları birleştirin: Sıcak bir motor daha verimlidir

Birkaç kısa yolculuk yerine bir gidiş-dönüş yapmayı düşünün. Motor bir kez ısındığında en verimli şekilde çalışacak, toplam kilometre aynı olsa bile birkaç soğuk çalıştırma yakıt tüketimini artıracaktır.

8. Yükü hafifletin

Bu, mpg rakamlarınızda en büyük farkı yaratmayacak olsa da, bir araç ne kadar ağırsa, o kadar fazla yakıt kullanacağı anlamına gelir.

Bu nedenle bagajınızda gereksiz eşya bulundurmayın çünkü bunların hepsi aracınıza ağırlık katar ve bu da uzun vadede yakıt tasarrufunuza yardımcı olmaz.

hypermiling nedir?

Yakıt maliyetindeki artışların ışığında, hipermiling tekniği, yakıt ekonomisi için en iyi uygulama olarak popülerlik kazanmaktadır.

Gösterişli bir isme sahip olsa da, yukarıdaki ipuçlarını takip etmek  yakıttan tasarruf etmenizi sağlar, bu nedenle belirli bir hipermiling rejimine bağlı kalma konusunda çok fazla endişelenmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı Kargo

1-2 İş günü içerisinde kargo.

1000 Tl Üzeri Ücretsiz Kargo

Her siparişiniz özenle hazırlanır.

Para İade Garantisi

14 Günde koşulsuz iade imkanı.

100% Güvenli Alışveriş

MasterCard / Visa